Странице

субота, 06. април 2013.

Glumio beskućnika za dokumentarac: Umro od smrzavanja u snu

Mladi britanski novinar odlučio je da jednu nedelju živi bez krova nad glavom. Već treći dan je pronađen mrtav, sumnja se da su mu dvojca muškaraca dala drogu od koje se nije budio.

                                         
Novinar Li Halpin planirao je da provde sedam dana živeći na ulicama svog rodnog grada Njukasla za potrebe dokumentarca o problemima s kojima se susreću beskućnici. Projekat je započeo u nedelju, no već tri dana kasnije pronađen je mrtav u zgradi. Još uvek nije potvrđeno kako je umro,ali veruje se da je uzrok smrti smrzavanje.


Naoružani muškarci ubili novinarku
NOVINARKA UBIJENA NA PUTU KA KUĆI: Napasnik je silovao tri puta, a potom zadavio golim rukama (FOTO, VIDEO)

Dan pre nego što se upustio u sedmicu spavanja na ulici snimio je JuTjub video na kom je otkrio kako je ovaj projekt deo prijave za redakciju istraživačkog novinarstva na Kanalu 4 i kako želi da pokaže sve probleme s kojima se beskućnici susreću na surovim ulicama, ali i kako želi da pokaz što znači biti neustrašiv novinar.

Dva muškarca privedena su zbog sumnje u povezanost s Lijevom smrću. Veruje se kako su mu dali drogu zbog koje se nije budio prkos vrlo teškim uslovima u kojima je spavao.
(Sky News)
Foto: Facebook

Pretraga po temi: Umro u snu, Smrzavanje, Beskućnik, Dokumentarac, Novinar

Нема коментара:

Постави коментар

Ako imate komentar molim vas da ga napisete.Hvala.